Selecteer een pagina

Wanneer je denkt aan Amerikaanse huizen, denk je aan grote en vrijstaande huizen met een grote veranda die fungeert als een verlengde van de woning. Op een veranda is vrijwel altijd genoeg ruimte voor een schommelstoel, ligbank of misschien wel eettafel. Ideaal om wat meer in de buitenlucht te kunnen genieten! Wil jij graag een veranda laten bouwen en ben je aan het twijfelen om voor een Amerikaanse veranda te gaan? Wij vertellen je in deze blog waarom dat de juiste keuze is!

De stijl van een Amerikaanse veranda

Voordat je kiest voor een Amerikaanse veranda is het natuurlijk handig om te weten wat zo een veranda kenmerkt. De meeste veranda’s bevinden zich aan de voor- of achterkant van de woning. In Amerika zelf zou dit eerder aan de voorkant zijn, maar in Nederland kies je toch sneller voor een verlengde woonkamer in de tuin achter je woning. De meeste veranda’s fungeren als een zitruimte. Een zitgedeelte ontbreekt er op de veranda dan vaak ook niet.

De architectuur van een veranda

De architectuur van een Amerikaanse veranda is de herkennen aan een aantal onderdelen. Zo heeft een veranda vaak een symmetrische gevel. Deze symmetrische gevel wordt in de meeste gevallen onderbroken in het midden met een ingang of trap. Daarnaast wordt de veranda vaak versiert met zuilen, houtbewerkingen of balustrades. De meeste veranda’s in Amerika zijn open, je zit dan ook echt in de buitenlucht. Wil je weten wat daar de voor- en nadelen van zijn? Dat vertellen we hier!

amerikaanse veranda

De materialen van een Amerikaanse veranda

Het materiaal dat bij een Amerikaanse veranda wordt gebruikt, maakt de veranda typerend. Zo wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van hout. Het houten materiaal zorgt voor de gezellige en warme sfeer. Daarnaast geeft het een uniek design. Ook is hout een materiaal dat eenvoudig te bewerken is. Wil je jouw veranda na een aantal jaar in een andere kleur verven? Dat is geen enkel probleem! Naast hout worden er bij een Amerikaanse veranda ook materialen gebruikt, zoals steen, metaal en kunststof.

De inrichting van een veranda

De inrichting van een Amerikaanse veranda is meestal gericht op comfort. Vaak worden er comfortabele meubels gebruikt, zoals grote ligstoelen, schommelstoelen of banken met grote kussens. De meubels die op zo’n veranda worden gebruikt, zijn meestal uitgekozen om hun comfort en om er meerdere mensen op de laten relaxen. Een veranda wordt dan ook vaak gebruikt om mensen uit te nodigen en een gezellige sfeer te creëren.

Naast de grote meubels worden er ook decoraties gebruikt om de veranda nog net wat gezelliger te maken. Dit kunnen bloemen en planten zijn, maar ook wat gezellige verlichting, grote kussens of vazen en andere accessoires. Welke planten zorgen voor een fijn klimaat? Dat vertellen we in deze blog. Kortom, wil jij een veranda om comfort, gezelligheid en sfeer toe te voegen aan je woning? Dan is een Amerikaanse veranda daarvoor de oplossing!

Lees ook:  Het verbouwen van een huis