Home > Waarom kiezen voor een Amerikaanse veranda?
Tips om te bouwen
|
18 oktober 2023

Waarom kiezen voor een Amerikaanse veranda?

amerikaanse veranda

Wanneer je denkt aan Amerikaanse huizen, denk je aan grote en vrijstaande huizen met een grote veranda die fungeert als een verlengde van de woning. Op een veranda is vrijwel altijd genoeg ruimte voor een schommelstoel, ligbank of misschien wel eettafel. Ideaal om wat meer in de buitenlucht te kunnen genieten! Wil jij graag een veranda laten bouwen en ben je aan het twijfelen om voor een Amerikaanse veranda te gaan? Wij vertellen je in deze blog waarom dat de juiste keuze is!

De stijl van een Amerikaanse veranda

Voordat je kiest voor een Amerikaanse veranda is het natuurlijk handig om te weten wat zo een veranda kenmerkt. De meeste veranda’s bevinden zich aan de voor- of achterkant van de woning. In Amerika zelf zou dit eerder aan de voorkant zijn, maar in Nederland kies je toch sneller voor een verlengde woonkamer in de tuin achter je woning. De meeste veranda’s fungeren als een zitruimte. Een zitgedeelte ontbreekt er op de veranda dan vaak ook niet. Gebouwd met traditionele materialen zoals hout, wordt deze ruimte gekenmerkt door kolommen, balustrades en decoratieve details die een elegante uitstraling creëren. Benieuwd naar hoe hoog een veranda mag zijn? Lees hier meer.

De architectuur van een veranda

De architectuur van een Amerikaanse veranda is de herkennen aan een aantal onderdelen. Zo heeft een veranda vaak een symmetrische gevel. Deze symmetrische gevel wordt in de meeste gevallen onderbroken in het midden met een ingang of trap. Daarnaast wordt de veranda vaak versiert met zuilen, houtbewerkingen of balustrades. De meeste veranda’s in Amerika zijn open, je zit dan ook echt in de buitenlucht. Deze kenmerkende overdekte ruimte, die vaak langs de voorkant of zijkanten van een huis loopt, wordt gekenmerkt door klassieke elementen, zoals robuuste houten kolommen en gedetailleerde balustrades. De kolommen kunnen variëren in stijl, van slanke en verfijnde ontwerpen tot meer gedetailleerde en versierde varianten. Wil je weten wat daar de voor- en nadelen van zijn? Dat vertellen we hier!

Lees  Btw-voordeel uit verbouwing halen met accountant Geleen

amerikaanse veranda

De materialen van een Amerikaanse veranda

Het materiaal dat bij een Amerikaanse veranda wordt gebruikt, maakt de veranda typerend. Zo wordt er vrijwel altijd gebruik gemaakt van hout. Het houten materiaal zorgt voor de gezellige en warme sfeer. Daarnaast geeft het een uniek design. Ook is hout een materiaal dat eenvoudig te bewerken is. Wil je jouw veranda na een aantal jaar in een andere kleur verven? Dat is geen enkel probleem! Naast hout worden er bij een Amerikaanse veranda ook materialen gebruikt, zoals steen, metaal en kunststof. Steen, zoals baksteen of kalksteen, wordt soms gebruikt voor de basis. Metaal, zoals smeedijzer, wordt vaak gebruikt voor het maken van balustrades en leuningen langs de veranda. Ook wordt metaal vaak gebruikt als basis voor hangende verlichting, lantaarns en andere decoratieve elementen.

De inrichting van een veranda

De inrichting van een Amerikaanse veranda is meestal gericht op comfort. Vaak worden er comfortabele meubels gebruikt, zoals grote ligstoelen, schommelstoelen of banken met grote kussens. De meubels die op zo’n veranda worden gebruikt, zijn meestal uitgekozen om hun comfort en om er meerdere mensen op de laten relaxen. Een veranda wordt dan ook vaak gebruikt om mensen uit te nodigen en een gezellige sfeer te creëren. Decoratieve accenten zoals hangende manden met bloeiende planten en sfeerverlichting voegen karakter toe, terwijl de keuze van kleurenpalet en materialen de algehele uitstraling bepalen. De veranda wordt vaak verrijkt met planten en groen, en vormt zo een natuurlijke omgeving waar men kan genieten van het buitenleven met vrienden en familie.

amerikaanse veranda

Naast de grote meubels worden er ook decoraties gebruikt om de veranda nog net wat gezelliger te maken. Dit kunnen bloemen en planten zijn, maar ook wat gezellige verlichting, grote kussens of vazen en andere accessoires. Welke planten zorgen voor een fijn klimaat? Dat vertellen we in deze blog. Kortom, wil jij een veranda om comfort, gezelligheid en sfeer toe te voegen aan je woning? Dan is een Amerikaanse veranda daarvoor de oplossing!

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.