Home > Open of dichte veranda? Dit zijn de voor- en nadelen
Uncategorized
|
12 mei 2022

Open of dichte veranda? Dit zijn de voor- en nadelen

moer en bout

Bij de aanschaf van een veranda komt veel kijken, welk materiaal je gaat gebruiken, waar de veranda komt te staan (voor- zij- of achterkant) en of je een open of dichte veranda wilt. In deze blog gaan we het hebben over de voor- en nadelen van een open of dichte veranda.

Open veranda

Een open veranda is een veranda zonder zijwanden, zoals een overkapping of zonder dak zoals een pergola. Het grootste voordeel van een open veranda is dat je een gezellige plek kunt maken waar je van het mooie weer en de frisse lucht kunt genieten. Het grootste nadeel is echter, dat het geen bescherming biedt tegen slecht weer.

Nog een nadeel aan een open veranda is dat ze niet voorzien kunnen worden van een airco en gebruiken als bijgebouw van het huis, dit houdt in dat er voor gezorgd moet worden alsof het een deel van de tuin is, in plaats van een deel van het huis.

Maar laat je niet afschrikken door deze nadelen, als je een open veranda hebt, heb je een perfecte plek om van de buitenlucht te genieten met mooi weer en dit is een ontzettend fijne toevoeging aan huis en tuin.

Daarnaast kun je altijd nog een simpele zijwand of insecten wand toevoegen, door deze met bouten en moeren aan de constructie van de open veranda te bevestigen. Zo kun je de veranda altijd nog (tijdelijk) afdichten.

Gesloten veranda’s

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen kiezen voor een gesloten veranda, is omdat een gesloten veranda bescherming biedt tegen de weerselementen. Dit betekent dus dat er ook in de koude en natte winter van de veranda kan worden genoten.

Lees  Een klassieke veranda: een tijdloze toevoeging aan jouw huis

Een nadeel is echter dat de temperaturen er in de zomer erg hoog kunnen oplopen en in de winter is het er ook niet bepaald warm, daarom is het aangeraden om een airco in de gesloten veranda te installeren om de temperatuur aangenaam te behouden. Hierdoor wordt de veranda echt een nieuwe ruimte van het huis, een aanbouw om het maar zo te noemen.

Dit is uiteraard wel een stuk duurder dan slechts een open veranda, en dit is dan ook meteen het grootste nadeel, maar dan kun je wel het hele jaar door gebruik ervan maken.

bouten en moeren

Conclusie

Wij denken dat een gesloten veranda met een grote deur of schuifpui richting de tuin de beste manier is om het hele jaar door van je veranda te kunnen genieten. Dat gezegd hebbende biedt een open veranda meer een tuin gevoel en dit is in de zomer maanden een stuk fijner dan een gesloten veranda, met een gesloten veranda heb je immers nog altijd het gevoel alsof je binnen zit.

Een simpele insecten wand of winddichte zijwand is gemakkelijk aan de veranda of pergola te bevestigen met bouten en moeren, hierdoor denken wij dat het de beste optie is om te beginnen met een open veranda.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.