Home > Welke planten zorgen voor een fijn klimaat?
Uncategorized
|
13 oktober 2021

Welke planten zorgen voor een fijn klimaat?

informatie over kamerplanten

Wil je een fijn klimaat in jouw woonkamer of slaapkamer? Dan kunnen planten een slim idee zijn. Met een plant heb je immers meer zuurstof. Bovendien zorgt groen ook voor ontspanning. Daar zijn diverse onderzoeken naar gedaan.

Het is wel zo dat sommige planten bijvoorbeeld significant meer zuurstof afgeven, dan de andere planten. Dus als je ook graag wat meer zuurstof in de lucht wilt, is het handig om de juiste plant te plaatsen. Benieuwd naar leuke informatie over kamerplanten? Lees dan gerust verder.

Goudpalm

De Goudpalm is een hele mooie plant. Deze plant verwijderd giftige stoffen in de lucht en zorgt voor vocht in de lucht. De plant heeft wel een beetje aandacht nodig. Het liefst staat hij lekker in het zonnetje. In maart tot en met augustus heeft hij graag wat extra voeding.

Vrouwentong

De vrouwentong (Sansevieria trifasciata Laurentii) is een hele makkelijke plant. Misschien dat niet iedereen deze plant kiest als een sierplant, maar als je voor groen en makkelijk gaat is dit echt een topper. Het maakt namelijk nauwelijks uit waar je de vrouwentong neerzet. Ook in de schaduw doet de vrouwentong het goed. Deze plant heeft de gave ook bij mensen te overleven die niet van die megagroene vingers hebben. Dat is echt wel een hele mooi kwaliteit natuurlijk. Wat deze plant nog meer goed doet voor jouw klimaat? De vrouwentong is goed met het afgeven van zuurstof. Top voor het klimaat dus!

Luchtplantjes

Nog meer leuke informatie over kamerplanten…Heb je eigenlijk helemaal geen groene vingers en ook nog eens tijdgebrek? Denk dan aan een luchtplantje. Die hebben niet eens aarde nodig. Wellicht niet zo zuurstofrijk, maar dan heb je het in ieder geval een beetje groen.

Lees  Een klassieke veranda: een tijdloze toevoeging aan jouw huis

informatie over kamerplanten

Krulvaren

De krulvaren, wie kent hem niet. Een plant die zo gewoon lijkt, maar eigenlijk heel erg bijzonder is. Hij zorgt namelijk voor lekker veel zuurstof. Geef hem zon en zorg dat hij in vochtige grond staat. Overdrijf het niet, een laag water in de pot is niet goed voor deze plant.

Informatie over kamerplanten

Er is natuurlijk nog veel meer informatie over kamerplanten te vinden. Zoek dus gerust naar meer informatie, zodat jij de kamerplant vindt die past bij jouw woonwensen en bij de mate waarin je tijd en zin hebt, om de plant te verzorgen.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.