Home > Waarom jij steigerbuis meubels onder je veranda moet zetten!
Uncategorized
|
6 december 2023

Waarom jij steigerbuis meubels onder je veranda moet zetten!

steigerbuis meubels

Steigerbuis meubels zijn de trend van het moment. Het is een stoer meubelstuk met een industriële look. Steigerbuizen en koppelingen zijn heel bewerkbaar waardoor je heel veel kanten op kan met het maken van steigerbuis meubels. Steigerbuis meubels zorgen voor sfeervol karakter in de tuin en kan net die wow factor zijn die jouw tuin nodig heeft.

Waarom steigerbuis meubels?

Steigerbuizen zijn makkelijk te combineren met steigerhout, Douglashout of eikenhout. Het zorgt voor een stoere uitstraling en is eindeloos makkelijk te combineren. Steigerbuis bestaat uit gegalvaniseerd staal. Dit is sterk en wordt niet voor niets gebruikt voor het maken van steigers. Steigerbuizen worden vastgeklemd door buiskoppelingen. Dit maakt dat ze stevig en sterk verbonden zijn. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos als het gaat om het maken van steigerbuis meubels. Je kan er banken, tafels en stoelen van maken. Dus je hebt gemakkelijk een hele tuinset bij elkaar.

Welk hout kan je het beste gebruiken

De ultieme combinatie is natuurlijk steigerbuizen met steigerhout. Steigerhout is oorspronkelijk vurenhout. De kenmerken van steigerhout zijn dat het robuust, duurzaam en sterk hout is. Daarnaast is het vaak goedkoper dan andere houtsoorten. Je kan vaak kiezen uit gebruikt steigerhout en nieuw steigerhout. Let wel op dat nieuw steigerhout een paar weken moet drogen voordat je het kan gebruiken om een meubel te maken. Laat je het niet goed drogen dan trekken de planken krom en is er niks meer over van jouw mooie meubelstuk. Douglashout komt van de Douglasspar. Douglashout is bijzonder duurzaam en makkelijk in gebruik. Echter is het wel een stuk duurder dan het gemiddelde hout. Douglashout heeft het voordeel dat het niet behandeld hoeft te worden. Andere houtsoorten moeten dit wel. Daarnaast is Douglashout wat minder ruw en wat natuurlijker van uitstraling. Eikenhout komt van een eikenboom. Eikenhout heeft weer een iets rustieke uitstraling en is geschikt voor een meer landelijke uitstraling. Het is een harde en sterke houtsoort die zeker 20 tot 25 jaar meegaat. Als je het niet goed behandeld zal het onder invloed van het weer wel een beetje gaan verkleuren.

Lees  Wandpanelen toevoegen bij je gloednieuwe veranda

steigerbuis meubels

Vond je dit interessant? Lees dan ook waarom kiezen steeds meer buitenlanders voor Nederlandse veranda’s?

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.