Home > Inspiratie voor een nieuwe tuin
Uncategorized
|
8 juni 2021

Inspiratie voor een nieuwe tuin

inspiratie tuin

Nu de bloemen weer vol in bloei staan en de bomen hun prachtige bladeren weer laten zien, is het tijd om je tuin onder handen te nemen. Veel mensen hebben helaas nog altijd weinig ‘echte’ tuin. Hun tuin is volledig betegeld en de natuur krijgt er weinig kans. En dat is jammer, want de natuur heeft ons zo veel moois te bieden. Dus hup, de tegels eruit en border vol kleurrijke bloemen er in. Maar ook als je al borders hebt met bloemen hebt, geven wij je een aantal ideeën om van je achtertuin een prachtige oase van rust te maken. Waar je ’s avonds heerlijk kunt ontspannen.

Veel groen en bloemen

Het meeste tot rust kom je in een prachtige tuin met veel groen. Heesters en klimop zijn hier een goed voorbeeld van. Ook in de winter blijft het groen, dus ook dan kan je nog genieten van kleur in de tuin. Het voordeel van veel groen in de tuin is ook dat het in de zomer veel koeler is. Een tuin die volledig betegeld is kaatst het zonlicht terug en daardoor warmt het enorm op. Dus alleen al daarom is het verstandig om je tegels eruit te halen. Aan de zijkanten van je tuin kun je borders maken. In de borders plant je bloemen en struiken die jij mooi vindt. Vind je het leuk om veel vlinders en buien in je tuin te hebben? Ga dan voor speciale vlinderplanten. Vlinders zijn dol op dit soort planten en al snel zullen ze vrolijk fladderen door je tuin.

Lees  Dit zijn dé tuintrends voor deze zomer

Mozaïek tegels in je tuin

Natuurlijk hoef je niet al je tegels er uit te halen. Laat er liggen op de plek waar je je terras wilt hebben en leg eventueel een paar paadjes aan. Bij het uitkiezen van tegels voor je terras of paadje raden we je aan om niet voor de grote saaie grijze betontegels te gaan. Kies eens wat anders, mozaiek tegels bijvoorbeeld. Mozaiek tegels heb je in allerlei vormen en kleuren. Het ziet er meteen erg mooi en fleurig uit. Het is meteen alsof je je in een kuuroord ver weg bevindt. Mozaiek tegels roepen meteen de vakantiesfeer op en dat is altijd mooi meegenomen! Mozaiek tegels kun je op verschillende plekken kopen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Topmozaiek voor een mooie ideeen. Ze hebben prachtige mozaiek tegels met allerlei patronen.

Een veranda voor een echt vakantiegevoel

Natuurlijk mag een veranda niet vergeten worden. Het roept het ultieme vakantiegevoel op. Heeft jouw huis nog geen veranda? Geen probleem, je kan er altijd een (laten) maken. Op een veranda kan je heerlijk plaatsnemen en genieten van de wonderen die in je tuin afspelen. Luister naar de fluitende vogeltjes en kijk naar de vrolijk fladderende vlinders. En dat alles onder het genot van een heerlijk drankje. Een veranda is niet alleen een fijne plek om tot rust te komen, een veranda ziet er ook erg mooi uit. Het is een mooie toegevoegde waarde van je huis.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.