Home > Dit zijn dé tuintrends voor deze zomer
Uncategorized
|
3 mei 2022

Dit zijn dé tuintrends voor deze zomer

all weather loungeset

In jouw tuin toe aan een make-over? Je tuin is een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Het vertelt mensen die op bezoek komen wie je bent en waar je om geeft. Daarnaast kan een goed aangelegde tuin de waarde van jouw huis tot wel 20% laten stijgen. Als dat geen motivatie is om jouw tuin aan te pakken. Benieuwd naar wat jij kunt doen om jouw tuin aan te pakken? Wij hebben de tuintrends voor deze zomer voor jou op een rijtje gezet.

Eenvoud

Al jaren is minimalisme een trend binnenshuis, maar is deze zomer ook helemaal hip voor buiten. Het betekent niet dat je tuin saai hoeft te zijn. Het draait eerder om het strategisch uitzoeken van wat je wel of niet in je tuin plaatst. Ook uit eenvoud zich in de materialen en spullen. Denk aan kussens met één eenvoudige kleur of een houten tafel met slank design. Ook Rope is erg populair. Rope is een touwsoort dat speciaal ontwikkeld is voor het buitenleven. Rope wordt op een zorgvuldige manier gespannen. Hierdoor krijgen de meubels een luxe uitstraling. Echter, Rope is minder bestand tegen alle weeromstandigheden. Heb je dus geen ruimte om je tuinmeubelen overdekt te stallen? Kies dan voor een all weather loungeset.

Meer groen en water

Al tijden werd groen ingewisseld voor betontegels. Toch begint daar verandering in te komen. Mede door de extreme regenval waar we overlast van hebben, zijn we ons gaan realiseren dat je meer groen in je tuin kunt gebruiken. Dit kan namelijk de regen beter opnemen. Daarnaast is water over het algemeen een mooie aanvulling op elke tuin. Een leuk voordeel van water is dat het bijvoorbeeld ook dieren zoals vogeltjes kan aantrekken.

Lees  Wandpanelen toevoegen bij je gloednieuwe veranda

Duurzaamheid

Ook behoort duurzaamheid tot de tuintrends van 2022. Zo worden tuinmeubels steeds vaker gemaakt van gerecycled hout of hout met een keurmerk. Dit soort hout herken je aan het FSC of PEFC keurmerk. Ook verlichting kan behoren tot duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan verlichting die brandt op zonne-energie.

Door het toepassen van deze trends maak jij jouw tuin helemaal summerproof. Maak indruk op vrienden, familie en je buren én geniet heerlijk van alle zonnestralen. Wil je een veranda in jouw tuin? In deze blog vertellen we je waarom je moet kiezen voor een Amerikaanse veranda. Ook lees je hier meer over een klassieke veranda.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.