Home > Welke vloer kies je voor in je veranda?
Niet gecategoriseerd, Tips om te bouwen
|
25 april 2024

Welke vloer kies je voor in je veranda?

veranda

Voor een nieuwe vloer in je overkapping of een veranda moet je rekening houden met een aantal dingen. Natuurlijk is het belangrijk dat je veranda mooi is ingericht. Naast dat de vloer er natuurlijk mooi uit moet zien, moet het ook functioneel zijn. Dit is omdat je vloer natuurlijk vaker te maken krijgt met het weer van buiten en dus ook als regent tegen waterbestendig moet zijn.  In deze blog worden verschillende vloeren weer gegeven die geschikt zijn voor in een veranda.

veranda

Houten vloeren

Houten vloeren zijn er populair voor het kiezen van een veranda. Het heeft een natuurlijke uitstraling en geeft een warme sfeer. Hardhout is bestand tegen weersinvloeden en ook biedt het weerstand tegen insecten en rot. Je moet het wel regelmatig onderhouden door te oliën. Daarnaast heb je ook geïmpregneerde houten vloeren. Deze kunnen tegen vocht, schimmel en insecten. Deze is ook goedkoper dan hardhout.

Tegelvoer

Tegelvloeren zijn ideaal voor in een veranda. Daarnaast is er ook een ruim aanbod in en daardoor kun je kiezen welke stijl het beste bij je past. Keramische tegels zijn veelzijdig en zijn bestand tegen vlekken, krassen en vocht. Natuurstenen geven een luxe uitstraling en zijn ook nog een duurzaam, hittebestendig en vochtbestendig. Je kunt natuurlijk ook voor tegels kiezen met verschillende maten en legpatronen, waardoor je tuin visueel beïnvloed wordt. Ben jij op zoek naar de perfecte vloertegels voor in je veranda? Bekijk dan hier het aanbod van vloertegels in Limburg.

Bestrating

Een combinatie van stenen en tegels zorgen voor een klassieke en moderne stijl in je veranda. Je creëert een gepersonaliseerde uitstraling. Daarnaast kunnen betontegels een ambachtelijk terras creëren. Een betonvloer kan wel hard aanvoelen en het kan ook vatbaar zijn voor vocht.

Lees  Een op maat carport voor je appartement of woning

Een vlonder als ondergrond

Een vlonder is een ondergrond van een losliggende buitenvloer. Deze is van hout in combinatie met composiet gemaakt. Tegenwoordig komen we in openbare ruimtes steeds meer vlonders tegen. Ze zijn erg populair, omdat ze heel goed matchen bij de stijl van de tuin. Door composiet wordt het hout minder glad bij regen en krijgt het ook geen groen aanslag. Ook zal composiet minder snel verkleuren bij zonlicht. Als vlonder helemaal overkapt ligt, kun je ook voor volledig hout gaan. Je zult een deel van de nadelen dan nauwelijks ervaren.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van de vloer?

Als je een vloer gaat uitkiezen voor veranda is het belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van het materiaal, de waterbestendigheid, het onderhoudsgemak en de slipbestendigheid van de vloer. Een vloer dat zich bevindt in de buitenruimte kan snel glad worden, waardoor je snel kan glijden. Vandaar dat slipbestendigheid erg belangrijk is. Je dient je vloer te beschermen en daarom moet je het vaak onderhouden. De vloer hoort lang mee te gaan en niet om de 2 jaar vervangen te worden. Natuurlijk moet je ook letten of de vloer bij de stijl van het huis past.   

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.