Home > De veranda afkoelen
Levenskwaliteit verbeteren
|
19 januari 2021

De veranda afkoelen

De veranda is een plek waar je moet kunnen genieten van je eigen tuin, omgeving, en huis. Een plek om tot rust te komen, en een verlengstuk van je mogelijke activiteiten. Vooral tussen de winters in wordt hij veel gebruikt. In de zomer kan het echter veels te warm worden, vooral als de bovenkant van glas is gemaakt en de warmte zo niet goed gefilterd kan worden.

Binnen en buiten

Als je het huis koel wilt houden wordt vaak geadviseerd om onder andere de zonwering en gordijnen zo goed mogelijk dicht te houden. Laat de zon niet binnen, en dan hou je het beetje koeling dat je hebt sowieso goed binnen. Dit soort tips kun je buiten eigenlijk ook (gedeeltelijk) toepassen. Zo kun je een glazen dak van een veranda afdekken met een doek, en helpt een doek voor schaduw sowieso al meer dan geen doek. Ook flessen met bevroren water bij het zitgedeelte kunnen zorgen voor tijdelijke koelte wanneer ze langzaam smelten. En, uiteraard, zorg voor jezelf en drink genoeg!

Actieve koeling

Niet genoeg? Je kunt ook voor actieve koeling gaan. Zoals je een ventilator binnen kunt zetten met een koude handdoek ervoor, kun je voor buiten ook voor een soort ventilator gaan. Dit is dan een (semi-) professionele terraskoeler, die ook van watertechnologie gebruikt maakt. Zo’n koeler kan een groter gebied in één keer koel houden, waardoor je op je hele terras er profijt van hebt.

Lees  Neem je vakantiegevoel mee naar huis

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.