Home > Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?
Tips om te bouwen
|
9 februari 2024

Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?

Omdat bestaande huizen de laatste jaren gigantisch in prijs zijn gestegen kan het steeds aantrekkelijker lijken om een huis te laten bouwen. Maar hoeveel kost dat eigenlijk, een huis laten maken? Dankzij de techniek van tegenwoordig hoef je niet alles meer uit te laten zoeken. Zo kun je al snel van start met prefab ontwerpen, waarbij het huis ook nog eens relatief snel op zijn plek staat.

Prefab

Zo’n prefab woning kan minder dan 100.000 euro kosten voor een ééngezinswoning, alleen moet je het dan zelf nog in elkaar gaan zetten. Prefab komt in allerlei soorten en maten, en des te meer je betaald, des te beter de kwaliteit natuurlijk. Wil je liever ook nog iets laten ontwerpen of bouwen in plaats van zelf werk doen? Dan zul je meer moeten neerleggen. Wil je iets unieks? Dan moet je niet aan prefab denken, maar ook nog meer betalen. Zo kun je ook een moderne villa bouwen als je het geld er voor hebt. Je kunt natuurlijk ook in delen van het huis denken, zelf een serre bouwen kan al flink kostenbesparend zijn.

Gemiddelde kosten nieuwbouw

Voor prefab betaal je gemiddeld tussen de 75.000 en 800.000 euro. De gemiddelde nieuwbouwwoning kost zo’n 200.000 euro. Daarnaast moet je ook nog grond kopen of hebben, en rekening houden met overige kosten. Een lap grond rond een stad kan al snel 50.000 tot 150.000 euro kosten, dus zo goedkoop is dat niet. Wil je een stukje land ergens afgelegen buiten een stad vinden? Dan zul je veelal op landbouwgrond uitkomen. Daar heb je dan wel al snel 2 hectare of meer voor 150.000 euro.

Lees  Geluk kopen en luxe blijvende aankopen voor iedereen

Meer interessante blogs lezen? Lees dan onze blog over Factoren die de waarde van je woning kunnen beïnvloeden

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.