Home > Hoe kun je de waarde van je huis verhogen?
Tips om te bouwen
|
11 juni 2024

Hoe kun je de waarde van je huis verhogen?

huis

Investeren in je huis is altijd een slim idee. Je leeft er zelf leuker van en het verhoogt meteen je woningwaarde. Maar welke aanpassingen kun je doen om de woningwaarde te verhogen? In deze blog zetten we ze voor je op een rij.

woonkamer

Waarom de waarde van je huis verhogen?

De de waarde van je huis te verhogen kan er een hogere verkoopprijs geconstateerd worden. Misschien ben je van plan om je huis te koop te zetten, of als investering voor later. Heb je hulp nodig met de verkoop van je huis? Schakel dan de hulp in van amh makelaars.

Ga voor extra vierkante meters

De oppervlakte heeft heel veel invloed op de waardeverhoging van een woning. Het uitbreiden van je woning is daarom een belangrijk onderdeel. Zo kun je bijvoorbeeld een schuur of garage laten plaatsen. Ook kun je een veranda laten plaatsen om de woningruimte uit te breiden. Voor een uit- of opbouw heb je wel in verschillende gemeenten een vergunning nodig. Een aanbouw realiseren aan de achterkant van de woning is vaak vergunningsvrij. Let wel op dat het uitbreiden van de woning vaak ten koste gaat van het tuinoppervlak.

Verbouw de zolder

De zolder verbouwen kan er ook voor zorgen dat de woningwaarde flink wordt verhoogd. Zo kun je bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen of de muren laten opknappen met stucwerk. Als je een nieuwe vloer wil in de zolder, plaats dan eerst een isolatielaag, dat het geluid blokkeert. Als je een zolder bewoonbaar maakt kan dat de woningwaarde verhogen met 60 tot 100%.

badkamer

Renoveer je badkamer

De renovatie van je badkamer levert je gemiddeld een waardevermeerdering tot 50% op. Dit is dus een stuk minder dan bij een verbouwing van de zolder. Dit komt doordat een badkamer lastig in ieders behoefte vervult. Iedereen heeft een andere smaak. Ondanks dat de badkamer misschien toe is aan renovatie, kan de woningwaarde toch flink stijgen. De kosten voor het renoveren van een badkamer ligt lager dan andere ruimtes, waardoor het een aantrekkelijk project maakt.

Lees  Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?

Verduurzaam je huis

Het goed laten isoleren van een muur en dak kan leidden tot besparing in energiekosten. Dit is zeker belangrijk, omdat de energieprijzen steeds meer oplopen. Ook zonnepanelen of warmtepomp kunnen verduurzaming zijn. Het verduurzamen van je huis verhoogt de waarde van je huis. Zonnepanelen bij een huis leveren een meerwaarde van minimaal 5000 euro. Hoe duurzamer je woning is, hoe beter het energielabel. Dit label heeft heel veel invloed op de woningwaarde.

Zorg voor een mooie voorgevel en tuin

De voorgevel en tuin zijn het visitekaartje van het huis. Het hoeft er niet perfect uit te zien, maar de tuin moet wel kloppen en er mooi onderhouden bijliggen. Lees deze blog voor inspiratie in een nieuwe tuin

Zorg dat je huis er van buiten goed uitziet

Zorg dat het voegwerk in orde gemaakt wordt, dat de pannen worden schoongemaakt. Vaak zijn pannen bedekt met een algen laag. Dit kun je door een specialist laten schoonmaken. Misschien levert dit voor jezelf niet veel op, maar je kunt er wel vanuit gaan dat je er op 3 tot 4 duizend euro op voorruit gaat. Je huis ziet er dan bij de eerste aanblik er goed uit.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.