Home > Wat kun je zelf ontwerpen als je geen architect bent?
Tips om te bouwen
|
5 januari 2021

Wat kun je zelf ontwerpen als je geen architect bent?

Als je er niet voor hebt gestudeerd kun je waarschijnlijk geen complete villa ontwerpen. Naast het schetsen van een mooi gebouw moet je ook weten wat bouwkundig mogelijk is, en heel precies kunnen werken met afmetingen. Wel kun je zelf dingen maken die je eigen fantasie prikkelen om erachter te komen wat je wilt, desnoods in bijvoorbeeld De Sims. Zo kun je makkelijk en relatief snel iets opbouwen om te kijken of je dat ziet zitten.

Behoefte

Een ontwerp maken voor een gebouw heeft eigenlijk veel overlap met een gebouw aankopen. Je moet als eerste namelijk kijken naar de behoefte. Wat wil je graag met de ruimte doen? Hoe groot is je gezin en hoeveel slaapkamers heb je daarvoor nodig? Wil je een extra slaapkamer voor bezoek? Moet er ruimte zijn voor hobbies, of misschien zelfs een kelder voor die ene zoon met een drumstel? De behoeftes vervullen is een eerste grote stap naar een huis omtoveren in een thuis.

Stijl

Daarna kun je de behoeftes omzetten in een stijl. Wil je iets moderns? Iets traditioneels? Denk eraan dat je smaak misschien gaat veranderen, dus hele extreme buitenkanten zijn niet altijd slim. Alles wat cosmetisch of meubilair is aan de binnenkant kun je altijd nog veranderen.

Het gedeelte dat je zelf kunt doen om een woning te ontwerpen bestaat dan dus ook vooral uit het verzamelen van beeldmateriaal en inspiratie. Daarnaast kun je een schets van kamers of een mock-up maken in een programma (zoals dus De Sims) om een duidelijker beeld te scheppen. Heb je een partner die het ook leuk vindt om hiermee bezig te zijn? Verdeel dan taken! Geef één iemand het interieur van bijvoorbeeld de woonkamer, terwijl de ander zich bezig gaat houden met het gebouw zelf.

Lees  Waarom kiezen voor een Amerikaanse veranda?

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.