Home > Btw-voordeel uit verbouwing halen met accountant Geleen
Tips om te bouwen
|
23 augustus 2023

Btw-voordeel uit verbouwing halen met accountant Geleen

muur verven

Als je een eigen bedrijf hebt kun je soms genieten van de voordelen die hierbij komen kijken. Zo kun je bijvoorbeeld btw-voordeel halen uit een aanbouw of complete verbouwing. De enige voorwaarde die hierbij komt kijken is dat de woning of het aangebouwde gedeelte gebruikt wordt voor je bedrijf. Je kunt je wel bedenken dat hier het een en ander bij komt kijken en niet heel makkelijk geregeld is. Heb je hier geen ervaring mee dan is het aan te raden de hulp in te schakelen van accountant Geleen.

 

Btw bij verbouwing met accountant Geleen

Als je woning niets te maken heeft gehad met je bedrijf kan het vreemd aanvoelen om hier btw-voordeel uit te halen. Toch kun je er gewoon btw mee terugvragen zolang je het nieuwe gedeelte maar deels gaat gebruiken voor je organisatie. De kosten die je ervoor terug krijgt hangen helemaal af van de aard van de verbouwing. Het is logisch dat je voor een werkkamer meer geld terugkrijgt dan voor het vernieuwen van je dak. Het belangrijkste is dat de kosten voornamelijk worden toegerekend aan privégebruik. Een accountant Geleen heeft hier ervaring mee en weet precies hoeveel btw-voordeel er uit een verbouwing gehaald kan worden.

 

Buiten werken is super gezond

Iedereen in Nederland met een computer baan zit het grootste gedeelte van de dag binnen. Logisch, want Nederland is niet bepaald het meest warme land, om nog niet te spreken over de regen waar we regelmatig mee te maken krijgen. Een veranda is een ideale aanbouw voor een werkplek. Neem je laptop en telefoon mee naar buiten, zorg voor een wifi versterker en geniet van je nieuwe gezonde werkplek. Naast computer- en papierwerk kun je ook prima vergaderingen, brainstormsessies of wekelijks overleg buiten hebben.

Lees  Hoe hoog mag een veranda zijn?

 

Eigen kantoor in huis

Toch is het ook wel fijn om je eigen kantoor in huis te hebben. Zo zit je het hele jaar door warm en beschut, maar vooral privé. Je kunt alles precies zo indelen als je zelf wilt en volledig inrichten naar eigen smaak. Als je thuis ook klanten wilt ontvangen voor gesprekken moet je wel rekening houden met de ligging van je kantoor. Je wilt namelijk niet door de woonkamer en keuken hoeven lopen voor je bij je kantoor bent.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.