Home > Beveiligingstips voor je huis op vakantie
Tips voor beveiliging
|
23 augustus 2023

Beveiligingstips voor je huis op vakantie

beveiliging voor het huis

Ben je even weg van huis? Doe nooit alleen maar de deur dicht. Dat is het algemene advies tegen inbraak. Heb je de deur niet op slot gedraaid, dan kunnen inbrekers namelijk zo binnen komen met een techniek die flipperen heet (het op en neer wrikken tussen de deur bij het slot). Omdat de deur niet op slot is hoeven ze alleen maar het dagschot open te krijgen. Zo zijn ze zo binnen. Dus ook als je “alleen maar met de hond weg gaat”, doe die deur op slot! Duidelijk advies, maar hoe zit het als je langer weg gaat?

Babysitter

Niet iedereen kan zich in dit idee vinden, maar als je iemand kent die op je huis zou willen passen omdat ze dat leuk vinden, is dat de ideale manier om inbraak tegen te gaan. Gewoon zorgen dat er altijd iemand is! Ook kun je sowieso, wil je zeker zijn van de veiligheid, je lokale slotenmaker in Maastricht om advies vragen voor extra beveiliging of controle van de huidige beveiliging.

Illusies

Een goed alternatief voor als je niemand in je huis wilt is de illusie wekken dat er mensen in huis zijn. Zo kun je timers in stopcontacten gebruiken die om de zoveel tijd een apparaat aan laten gaan. Denk hierbij aan een radio, televisie, en lampen. Je hoeft geen complete Home Alone set-up te hebben, maar kleine beetjes kunnen helpen.

Extra beveiliging

Daarnaast kan extra beveiliging natuurlijk ook handig zijn. Zo zijn er tegenwoordig tal van slimme apparaten waarmee je kunt zien wie er aan je deur staat. Deze zijn dan getriggered door de deurbel of door een bewegingssensor. Ook duidelijk aanwezige camera’s kunnen snel afschrikken.

Lees  Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.