Home > Welk slot gebruik je waar?
Tips om te bouwen
|
16 januari 2021

Welk slot gebruik je waar?

Als je iets laat bouwen dan zorg je tegenwoordig voor goede isolatie. Zo haal je mee profijt uit je investering. Hetzelfde geldt eigenlijk voor beveiliging. Of je nou een bestaand huis wilt beveiligen of iets dat je nieuw hebt ontwikkeld. Je lokale slotenmaker in Heerlen kan je helpen met de juiste sloten te vinden, maar je kunt ook zelf nadenken over welk gradatie slot je ergens wilt hebben.

Hangsloten

Een hangslot is eigenlijk een hele standaard beveiliging. Door een dik metalen stukje te gebruiken kunnen de meest simpele sloten simpele goederen beschermen. Denk bijvoorbeeld aan een tuinhuis, een schuur, een poort, of een kist. Het is wel verstandig de iets duurdere hangsloten te kopen, de hele goedkope van bijvoorbeeld de Action kunnen wel eens slechter functioneren. Een groot voordeel aan een hangslot is dat er iets kapot gemaakt moet worden bij inbraak, dus zo is het ook een duidelijke zaak voor de verzekering.

Dagschoten en nachtschoten

Dagschoten zijn de standaard gleuven die deuren op hun plaats houden. Nachtschoten gaan in het kozijn van deur of raam wanneer je de deur op slot draait. Voordeuren hebben bijvoorbeeld een combinatie van een dagschot en een nachtschot. Deze combinatie heeft meestal een SKG keurmerk, en daarmee kun je goed beslissen hoe stevig het slot is tegen dieven. Eén ster werkt vaak al prima, maar drie sterren en het kost amateurs belachelijk veel tijd om er doorheen te komen. Let wel op, alles is te breken. De vraag is echter hoeveel moeite iemand wilt doen om het te breken.

Lees  Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?

Nog niet tevreden? Dan kun je extra nachtklipjes of sloten installeren, of bijvoorbeeld dievenklauwen en anti-inbraakstrips.

Extra beveiliging

Wil je jouw veranda ook beveiligen omdat er bijvoorbeeld een dure barbecue staat en staat die alles open en bloot ver weg in de tuin? Dan kun je ook denken aan een bewegingssensor die op vooraf bepaalde tijden aan kan. Let wel op, een veranda is open, dus allerlei dieren kunnen ook een sensor af laten gaan. Daarom is een alarm naar aanleiding van beweging niet zo handig, maar een waarschuwing of een combinatie met een camera is best een goed plan.

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.