Home > Wat verzeker je in je huis?
Diensten
|
9 februari 2024

Wat verzeker je in je huis?

Spullen in je huis verzekeren is nooit een slecht idee, als je althans van zekerheid houdt. Ook moet je wel de waarde van je inboedel of huis kunnen inzien. Verzekeringsmaatschappijen geven het liefste iedereen het idee dat ze alles moeten verzekeren, maar wat is nou echt nuttig? De kans dat een inbreker je hardhouten eettafel meeneemt is tenslotte erg klein, zelfs al was de nieuwprijs 800 euro.

Sowieso verzekeren

Als je jezelf wilt verzekeren, dan is de zorgverzekering een goed voorbeeld en uitgangspunt. Omdat we zorg belangrijk vinden in Nederland, ben je er relatief veel geld aan kwijt maar kun je er steun voor krijgen van de overheid.  Wij hebben een collectief zorgsysteem dat ervoor zorgt dat je niet helemaal blut bent mocht er iets ergs gebeuren. Dit is compleet anders vergeleken met bijvoorbeeld Amerika, waar je een hele nieuwe hypotheek kunt aanvragen bij een rekening van het ziekenhuis. Op een gegeven moment zul je sowieso een keer iets ergs meemaken waarschijnlijk. Dan ben je blij dat je hier tienduizenden euro’s heb “bespaard” om zo’n rekening te kunnen minimaliseren.

Dit concept van een worst case scenario, wat kan er in het ergste geval gebeuren, kun je ook op andere verzekeringen toepassen. Heb je een koophuis, dan is het slim om jezelf sowieso tegen brand of rampen te verzekeren. De kans dat we met hevige aardbevingen te maken krijgen in dit leven is relatief klein, maar staan er hoge bomen in je straat dan kan een flinke storm zeker voor schade zorgen. Gaat dit hoge kosten met zich meebrengen? Dan is een verzekering slim voor je eigen geruststelling.

Lees  Hoeveel kost het om een huis te laten bouwen?

Misschien verzekeren

Terug naar het begin, wat als er een inbreker in je huis komt? Hoeveel heb je aan elektronica, los geld,  en andere waardevolle spullen in huis? Dit zijn namelijk de meest waarschijnlijke spullen die mee worden genomen. Daarnaast kan je lokale slotenmaker in Weert wel even je slot komen repareren, maar dit kost ook al een paar honderden euro’s. Zo moet je de schade ook meenemen in je berekening. Is het maandbedrag dat je kwijt bent aan een verzekering te verwaarlozen met de schade die je hebt mocht alles mee worden genomen? Dan kan een verzekering wel handig zijn.

Sparen

Een andere optie is om zelf een spaarpotje te maken en je zo te verzekeren. In plaats van het maandbedrag af te betalen, kun je het elke maand in een apart potje doen. Op deze manier duurt het misschien wel een jaar of vijf voor je het juiste bedrag bij elkaar hebt om jezelf tegen een diefstal te verzekeren, maar als er niets wordt gestolen in je leven ben je het geld ook niet kwijt!

Meer blogs lezen? Lees dan onze blog over Factoren die de waarde van je woning kunnen beïnvloeden

Gerelateerde blogs

© 2022 verpakkingdozen. All rights reserved.